Bevezető

Fertőd: Nagy vonzerőt jelent a Fertő-Hansági Nemzeti Park értékes és ritka növény és állatvilága. Ausztriával a Fertő-Pamhagen (Pomogy) határátkelő és kerékpárút köti össze. 1990-ben testvérvárosi kapcsolat létesült a hollandiai Millingennel. A megye egyik legfiatalabb városában az iskolahálózat középfokig teljes, az általános iskolák mellett működő zeneiskola környék tanulóit is oktatja. 2000. szeptemberében a Szent István Egyetem kihelyezett tagozataként a felsőfokú “Agrárkereskedelmi menedzser asszisztens” képzés is elindult.

A településen két római katolikus templom – a neogót stílusú Szent András (Süttör) és az 1986-ban épült Szent Kereszt (Eszterháza) – található, melyet a Magyar Örökség Díjjal kitüntetett Udvardi Erzsébet oltár, és stációképei díszítenek. A közelmúltban restaurált kastélykápolna Europa Nostra-díjat kapott.

A település 1995-ben város. A közelben lévő Fertő-Hanság Nemzeti Parkot, a Fertő tó és környékét, a Fertő-menti településeket a környezeti szépségük, kulturális, kultúrtörténeti értékeik miatt 2001-ben az Unesco a “Világörökség” részévé nyilvánította.

fertodikastely

Kapcsolat

Kérje ingyenes visszahívásunkat!


    Visszahívást kér    captcha